sze
17

Néhány sündisznó roppant fázik egy téli éjszakán. Összebújnak hát, hogy egymást melegítve védekezzenek a hideg ellen. De minél jobban összebújnak, annál jobban érzik egymás tüskéit, annál jobban szúrnak. Próbálnak hát távolodni. Csakhogy akkor ismét dideregnek. Valahogy így van ezzel az ember is. Ha eltávolodik a társaitól, minden kihűl körülötte, rideg lesz az élete. Ha közelít hozzájuk, néhány szúrást, esetleg akaratlan tüskét el kell vislenie. De még mindig jobb szeretteink tüskés kedvét tűrni, mint belefagyni az egyedüllétbe. Elvégre nekünk is vannak tüskéink, melyeket a hozzánk ragaszkodók kénytelenek eltűrni. S ha él bennünk megértés, szeretet, e tüskepárbaj sosem okoz veszélyes sérüléseket.

 


De nehéz nevetni, amikor sírni kéne
Csillagot hazudni a beborult égre!
Vidám nevetéssel verni fel a házat
Mikor a szívem mélyén ott a bánat!

 

 

Becsukhatod a szemed azok előtt a dolgok előtt,amiket nem akarsz látni; de a szívedet nem csukhatod be,hogy ne érezz.

 

Akkor vagy szerelmes igazán,ha az akibe szerelmes vagy megbánt,de csak ő tud megvigasztalni.

 

A szeretet és a könny édes testvér,nem boldogság az,mely könnyet nem ér. Mert ki sosem sírt,az sosem szeretett,mert a könny és a szeretet egy napon született.

 

 

 

Néha mikor azt mondom "Jól vagyok",azt akarom,hogy valaki nézzen a szemembe és mondja azt:"mondd az igazat!

 

Vihar helyett napsütéssel válaszolsz,elviseled hibáim és szerelmesen átkarolsz

 

Van pár pillanat, amiért megéri élni.Látszólag semmiség az ember mégis érzi. Jó pár pillanat, van belőle bőven Kettesben kézen fogva, mezítláb a fűben.Mikor megszűnik minden, nem számít semmi.Pont így, pont most veled szeretnék lenni!

 

 

Minden 'csak vicceltem' mögött van egy kis igazság, minden 'csak elgondolkoztam'-ban ott van egy kis kíváncsiság, minden 'nem tudom' mögött van egy kis tudás - és minden 'már nem érdekel' mögött van egy kis érzelem…’

  

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr432304068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása